۲۹ اسفند ۰۲

جزوه المپیاد شیمی

مشاوره رایگان شیمی دبیرستان

در این قسمت می‌توانید کلیه سوالات خود را درباره درس شیمی در کلیه مقاطع تحصیلی دبیرستان، دهم، یازدهم و دوزادهم و پیش دانشگاهی (نظام جدید و نظام قدیم) از ما بپرسید. پاسخگویی به سوالات تحت نظر مدرسین باتجربه و برجسته کشوری درس شیمی انجام می‌شود و شما می‌توانید از کیفیت پاسخ‌های داده شده به سوالات خود مطمئن باشید.

قبل از پرسیدن سوالات خود در زمینه شیمی به نکات زیر توجه بفرمایید:

  • سوالاتی که در این قسمت مطرح می‌شوند می‌توانند مواردی از قبیل مشاوره درسی شیمی (دریافت نکاتی جهت تقویت این درس و…) یا سوالات علمی شیمی (برای مثال حل یک مسئله شیمی و…) را شامل شوند.
  • از پرسش سوالاتی که کاملاً حفظی بوده و عیناً در کتاب آمده پرهیز نمایید. چرا که شما دانش‌آموز عزیز می‌توانید به سادگی به کتاب مراجعه کرده و جواب سوال خود را بیابید.
  • در صورتی که سوال شما از نوع محاسباتی است، ما صرفاً روش حل را توضیح داده و بدست آوردن جواب آخر را به شما واگذار می‌نماییم.
  • پاسخگویی به سوالات شیمی شما ممکن است بین چند ساعت تا چند روز به طول بیانجامد. پس لطفاً صبور باشید.
  • حتما در هنگام ثبت سوال، مقطع تحصیلی خود و در صورت نیاز پیشینه کامل شرایط تحصیلی‌تان را نیز ذکر کنید.
  • به محض پاسخگویی به سوالات شما، پاسخ‌ها در این صفحه درج خواهد شد: سوالات و پاسخ‌های مشاوره درسی شیمی

منتظر چه هستید؟ برای پرسیدن سوال خود از قسمت نظرات در پایین همین صفحه اقدام کنید.

(در صورت بسته بودن بخش دیدگاه‌ها به طور موقت می‌توانید با @zamani_nasab در تلگرام در ارتباط باشید.)

4.7/5 - (3 امتیاز)

مشاوره جهت کلاس شیمی

با برنده مدال طلای المپیاد شیمی و استاد کنکور

  • شما می‌توانید جهت مشاورۀ شرکت در کلاس‌های شیمی کنکور، تقویتی و المپیاد شیمی با برندۀ مدال طلای المپیاد شیمی به صورت مستقیم در تماس باشید!
  • فقط در تلگرام: HosseinZamaninasab@

مشاوره رایگان است!

7 نظر

  1. S.I

    سلام. من یه پشت کنکوری نظام قدیم هستم که به یه تناقض علمی رسیدم و واقعا درمونده شدم. خواهش میکنم کمکم کنین.
    تو شیمی نظام قدیم سال دوم صفحه ۱۸ در تشریح مدل اتمی نیلزبور تو بند های۲و۳و۴و۵ میخونیم:
    «۲- انرژی الکترون با فاصله آن از هسته رابطه “”مستقیم”” دارد.
    ۳- الکترون فقط می تواند در فاصله های معین و ثابتی پیرامون هسته گردش کند. در واقع الکترون فقط اجازه دارد که مقادیر معینی انرژی داشته باشد. به هر یک از این مقادیر انرژی تراز انرژی می گویند.
    ۴- این الکترون معمولا در “”پایین ترین تراز انرژی ممکن (نزدیک ترین مدار به هسته)”” قرار دارد. به این تراز انرژی حالت پایه می گویند.
    ۵- با دادن مقدارمعینی انرژی به این الکترون می توان آن را قادر ساخت که از حالت پایه “”(ترازی با انرژی کمتر) به حالت برانگیخته(ترازی با انرژی بالاتر)”” انتقال پیدا کند.»
    همچنین در کتاب فیزیک پیش دانشگاهی رشته ریاضی نظام قدیم صفحه ۲۰۸ (در کتاب رشته تجربی صفحه مورد نظر فرق میکند) در تشریح مدل اتمی بور از مدار های مانا صحبت شده بود و در صفحه بعد آن در رابطه ۷-۱۷ می بینیم که انرژی الکترون روی یک مدار مانا با شعاع آن مدار نسبت عکس دارد. حالا من چند سوال دارم:
    الف- تراز انرژی و مدار مانا در “”نظریه بور”” چه تفاوتی دارند؟ اگر یکی هستند پس چرا این تناقض در دو کتاب درسی وجود دارد؟ اگر متفاوتند لطفا کمی موضوع را تشریح کنید. آیا در مدل اتمی بور تراز انرژی و مدار الکترون بر هم منطبق هستند؟ چرا انرژی آن ها به عکس هم تغییر می کند؟
    ب- انرژی الکترون ناشی از چیست؟ وقتی از انرژی الکترون صحبت میشود، منظور کدام انرژی است؟ چون اگر منظور انرژی ناشی از نیروی الکتریکی متقابل بین هسته و الکترون است، طبیعی است که با افزایش فاصله الکترون از هسته اتم انرژی کاهش یابد. یا مثلا وقتی در صفحه ۶۸ شیمی سال دوم در نمودار شکل ۴ از انرژی بین دو اتم حرف میزنیم منظور کدام انرژی است؟ جنس یا منشا این انرژی چیست؟
    پ- آیا رابطه نیلزبور در مورد انرژی الکترون در کتاب فیزیک، برای تراز انرژی در مدل اتمی کوانتومی نیز برقرار است؟ یعنی با افزایش فاصله الکترون از هسته، انرژی آن کاهش می یابد؟ پس چرا در شیمی یاد گرفته ایم لزوما این طور نیست؟ موضوعی که باعث شده اوربیتال های برخی زیرلایه های اتم که فاصله بیشتری از هسته نسبت به زیر لایه قبل خود دارند، زودتر پر شوند.
    ت- در صفحه ۲۱ شیمی سال دوم نمودار ‘فکر کنید’ نیز می بینیم با کاهش فاصله الکترون از هسته، انرژی یونش آن افزایش می یابد. لطفا رابطه آن با انرژی ترازهای الکترون و تناقض یاد شده را توضیح دهید.

    سلام. پاسخ شما در این لینک آمده است:
    http://hosein-chemist.ir/consulting/questions-and-answers/دلیل-این-تناقض-در-ساختار-اتم-چیست؟/

  2. امید

    سلام من 3سوال علمی دارم
    1 . به نظر شما ایا عنصر یا فلزی وجود داردکه در حضور اب ازخود گرما تولید کند ودمای اب را بدون ورود هیچگونه ترکیبات ازادشده افزایش دهد
    2 . ایا اب میتوان امواجی را که انرژی کمی بیشتر از امواج رادیو ای است را باخود منتقل کند و ایابا فروبردن دستمان به ان اب زیان رسان است یا خیر؟
    3 . چگونه ازبین فلزات شبیه الومینیوم انرا تشخیص دهیم از رو ظاهر بلکه با ازمایش و…
    ممنون میشم اگه پاسخ برید

  3. S

    سلام.من چند سوال داشتم که ترجیح دادم آن ها را یکجا بپرسم. ممنون میشم پاسخ دهید.
    ۱- چرا آلکین ها به دلیل داشتن پیوند سه گانه نسبت به آلکن ها و آلکان ها واکنش پذیر ترند اما دلیل واکنش پذیری کم مولکول نیتروژن را وجود پیوند محکم سه گانه بین اتم های اون میدونیم؟
    ۲- چرا در جاذبه های بین مولکولی، پیوند های قطبی-قطبی (مانند پیوند هیدروژنی) رو نسبت به پیوند های ناقطبی-ناقطبی محکم تر می دونیم اما در نیروهای بین اتمی با اینکه پیوند های یونی بسیار محکم هستند اما سخت ترین ماده جهان یعنی الماس یک جامد کوالانسی است؟
    ۳-آیا با مفاهیم درسی نظام قدیم می توان تشخیص داد که مثلا اگر دو مولکول هیدروژن و اکسیژن در کنار هم قرار گیرند با تشکیل آب به پایداری بیشتری میرسند و چرا مولکول آب در حالت عادی به این عنصر تجزیه نمی شود و به طور کلی یعنی مسیر یک واکنش را تعیین کرد؟ در غیر این صورت لطفا موضوع را تا حد امکان تشریح کنید.
    ۴-عملکرد نیروی های بین مولکولی را(مخصوصا در مورد مواد جامد) در این مورد توضیح دهید که مثلا چرا وقتی دو صفحه کاغذ که روی هم قرار دارند، به هم نمی چسبند یا مثلا دو فلز با تنها کنار هم قرار دادن آن ها به هم نمیچسبند و احتمالا فقط در حالت مایع این اتفاق می افتد؟
    ۵-لطفا جاذبه نشری لوندن رو توضیح بدین و تاثیر جرم و حجم ذرات سازنده ماده رو در اندازه اون تشریح کنین.

  4. Tonio

    سلام. من واقعا هر چه سعی کردم نتونستم راه حل مناسبی برای حل این سوال پیدا کنم :
    «به 50 میلی لیتر محلول K2Cr2O7 در محیط اسیدی مقداری KI اضافه میکنیم و ید آزاد شده را در مجاورت چسب نشاسته با محلول 0.1M تیوسولفات می سنجیم، 30 میلی لیتر تیوسولفات مصرف می شود. مولاریته محلول K2Cr2O7 کدام است؟
    1) 0.1 2) 0.15 3) 0.01 4) 0.05

قسمت نظرات بسته است

سوالات مرحله اول المپیاد شیمی

فهرست وسایل آزمایشگاه شیمی

سوالات مرحله دوم المپیاد شیمی
شرکت در کلاس برندۀ مدال طلای المپیاد شیمی کشوری ۰۹۳۳۷۷۸۳۰۲۰